Korrekt förstå omvandlingen och uppgradera för att fina stålindustrin

- May 25, 2017 -

Shen Wenrong att fin stålindustrin, först och främst för att justera produktstrukturen runt efterfrågan på marknaden. Till exempel, med utvecklingen av Kinas bilindustrin, ett stort antal automotive stål har ökat, dessa fordons stål är stål av hög kvalitet, särskilt vissa fästelement, såsom skruv skruv nötter, stål prestanda och kvalitet krav mycket högre än bil plattan. Nästan fem år, Shagang runt denna aspekt gör allt möjligt i forskning och utveckling, fordons däck stål wire, sladd stål produkter, etc. från low-end till avancerade framåt. Andra har kan åtagit sig att byggandet av high-end produkter, forskning och utveckling, ut av en, två armeringsjärn, forskning och utveckling av sex, sju armeringsjärn, dessa armeringsjärn med hög korrosionsbeständighet, hög hållfasthet, seismiska prestanda, användas för cross-sea Broar och andra konstruktion. Andra att förbättra produktkvaliteten. I fem år sedan Shagang att delta i de internationella konkurrensen produkterna endast 15%, nu 50% -60% av produkterna kan delta i internationell konkurrens, 60% -70% av produkten är den ledande inhemskt. Tredje att förbättra forsknings- och utvecklingskapaciteten. För att utnyttja postdoktorala arbetsstationer, uppstod stålforskningen och andra plattformar för att lösa problemen i produktionsprocessen, medan forskning och utveckling av nya produkter, utbildning en grupp av båda vet hur att producera och har nivån på vetenskapliga forskning av high-end talang att bilda en stark kärna forskargrupp.

Shen Wenrong betonade att göra fina stål är också effektivare i ”artikel”. Ur ett globalt perspektiv, nuvarande per capita produktion av stål är 1800-2000 ton, Shagang är 1200-1300 ton, eller en viss klyfta. Detta beror främst på graden av automatisering inte är hög, många ställen har ännu inte uppnått ”fyra”. Att vara runt industrin 4.0, för att ytterligare främja ”mekanisering, automation, IT”, för att uppnå intelligens. Genom ansträngningar att sträva efter den nästa 3-5 år, per capita produktion av stål från de nuvarande 1.200 ton eller så till cirka 1 600 ton, förfinats 400-500 arbetstillfällen att uppnå robot operationen, och därmed ytterligare stålindustrin, för att förbättra kärnverksamheten Konkurrenskraft.

      

Bara för att göra detta, för att riktigt stark stålindustrin.


     QR$6D%AA`@GP6A~_N4Q$}A0.png


Ett par:Överdriven handel skydd orsakad av bristen på justering av stålpriser Nästa:Järn- och stålpriserna i andra hälften av den höga och flyktiga